Veckans middag,

vad ska vi äta idag...

 

 

 

Meny och shoppinglista

 

Alla recept är beräknade för 4 personer om inget annat angives.

 

 

Måndag

Kycklingfilé hot taco
4 kycklingfiléer
1 ägg
1 dl ströbröd
1 fp Hot taco kryddblandning
2 msk olja
 
Gör så här
Platta ut kycklingfiléer till ca 1 cm tjocklek (som en schnitzel). Vispa
upp ägg i en djup tallrik. Blanda ströbröd med hot taco kryddmix (ca 40
g). Doppa köttet i äggblandningen och sedan i krydd-blandningen.
 
Lägg på skärbräda att stelna några minuter. Värm olja i en stor stekpanna.
Stek schnitzlarna 3-4 minuter per sida.
 
Servera med limeskivor, ris och blandad sallad.

 

 

Tisdag

Spagetti och mamma Scans köttbullar

 

Onsdag

Fiskkotletter med kryddig sås
1 pkt torsk, sej eller hoki eller dyl 400-500 g
2 gula lökar
1 kruka basilika
5 kvistar timjan
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 pkt gröna djupfrysta 250 g ärter
1 förp 500 g krossade tomater
 800 g potatis
 
Gör så här
Tina ett paket fisk och stek dem enligt paketets anvisning.
 
Skala och hacka lök, basilika, timjan och vitlök. Fräs löken i olja.
Tillsätt gröna ärter och låt fräsa med. Häll på krossade tomater och
kryddorna. Låt såsen koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera fisken med såsen och kokt potatis eller potatismos.

 

 

 

Torsdag

Fetaburgare med grönsaksröra

1 påse frysta ratatouille-grönsaker (400 g)
2 msk olivolja

1burk mild salsa (ca 300 g)
1 tsk socker
600 g nötfärs
1 ägg
2 dl tärnad fetaost

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

 

Gör så här
1. Skölj hastigt de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av ordentligt i en sil.
2. Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna i 2–3 minuter. Häll på salsan och låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
3. Blanda färs, ägg och fetaost. Forma till runda burgare. Krydda med salt och peppar.
Stek burgarna i ca 3 minuter per sida i en het lättoljad stekpanna. Servera med grönsaksröran.

Servera med pasta.

 

 

Fredag

Kött / hamburgare med pommes. Sallad.

 

 

Lördag eller Söndag

Snabba grytan

400 gr lövbiff

1 gul lök

Smör

1/2 tsk salt

125 gr färsk bladspenat

1/2 dl vatten

2 dl Arla lätt crème fraiche ”4 peppar&vitlök”

8 körsbärstomater

 

Gör så här:

Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Stek kött och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt. Rör ner spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt vatten och crème fraiche. Koka upp. Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan. Servera med ris eller pasta.

 

 

 

Inköpslista

 

3 gula lökar
1 kruka basilika
5 kvistar timjan
1 vitlöksklyfta
800 g potatis

125 gr färsk bladspenat

8 körsbärstomater

 

400 gr lövbiff

600 g nötfärs

4 kycklingfiléer

mamma Scans köttbullar

Kött / hamburgare

1 pkt torsk, sej eller hoki eller dyl 400-500 g
 
ägg

fetaost

2 dl Arla lätt crème fraiche ”4 peppar&vitlök”

 
1 pkt gröna ärter

1 påse frysta ratatouille-grönsaker (400 g)
pommes

 

pasta

ströbröd
1 fp Hot taco kryddblandning
olja

Spagetti

500 g krossade tomater
1burk mild salsa (ca 300 g)

 

 

Kommentarer till maten (ja, vi har alltid kött/hamburgare på fredagar)...

 

Kycklingfilé Hot Taco var enkelt att göra och gav lite annorlunda känsla till tacosmaken. Fisk blev det ingen. Barnen hade haft gröt i skolan och behövde en måltid som de verkligen gillade, där ingår inte fisk. Fetaburgarna var ok, men kan definitivt göras roligare. Snabba grytan var snabb och god.